Čitateľský sci-fi klub Orion

Klub priateľov vedeckej fantastiky

Pracuje pri Knižnici Antona Bernoláka v Nových Zámkoch už od roku 1988 a v súčasnosti eviduje 27 členov, ktorí sa pravidelne schádzajú dvakrát v mesiaci, vždy v piatok o 17:15 v priestoroch knižnice. Za dobu existencie to boli už stovky stretnutí ľudí, ktorých spája spoločný záujem a snaha zmysluplne tráviť voľný čas.

V SFklube ORION si členovia organizujú prednášky, besedy, posedenia s hosťami a videoprojekcie sci-fi filmov, v klubovom časopise, tzv. fanzine ORION môžu prezentovať svoje literárne a publicistické pokusy – odteraz z neho vyšlo 45 čísiel a v súčasnosti je jediným podobným klubovým fanzinom na Slovensku. Niektorí členovia posielajú svoje príspevky aj do rôznych literárnych súťaží a nezriedka v nich získavajú popredné miesta. Dvaja členovia klubu – Dr. Štefan KONKOL a Mgr. Štefan HUSLICA sú nositeľmi Ceny slovenských fanúšikov sci-fi a fantasy ISTRON, Mgr. Š. Huslica je niekoľkonásobným víťazom, organizátorom a porotcom prestížnej literárnej súťaže O cenu Gustáva Reussa. Ďalšími píšucimi autormi spomedzi členov SFklubu ORION sú aj Ondrej TREPÁČ, ktorý získal viacero popredných umiestnení v literárnych súťažiach žánru fantasy, a Slavomír CHREN, historik, bádateľ a autor literatúry faktu.

Členovia klubu sa tiež zúčastňujú akcií SCI-FI FANDOMU (organizácia združujúca české a slovenské SFkluby i jednotlivých fanúšikov vedeckej fantastiky) – tzv. conov, na ktorých nie sú vôbec neznámi. SFklub ORION má v SF FANDOME dobré meno a svojou aktivitou si ho stále udržiava.

Ak máte záujem stať sa aj Vy členmi SFKlubu ORION, navštívte Oddelenie odbornej literatúry Knižnice Antona Bernoláka v Nových Zámkoch, kde Vám pracovníci poskytnú podrobnejšie informácie. Tešíme sa na Vás.

Zdriaďovateľom knižnice je Nitriansky samosprávny kraj Mesto Nové Zámky InfoLib Fond na podporu kultúry národnostných menšín Fond na podporu umenia Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči Knižnično-informačný systém DAWINCI InfoGate Partnerská knižnica Národnej rady SR Sídlo je prístupné podľa štandardov Blind Friendly
Odoberajte Newsletter